FOTO: E. Dindić

Tuzlanski tim "upalio motore"

Sloboda počela sa pripremama: Žižović prozvao 28 fudbalera

Haris Zilić

Fudbaleri Slobode večerašnjom prozivkom počeli su pripreme za novu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Mladen Žižović je na današnjoj prozivci imao 27 fudbalera, a to su; golmani: Anes Mehić, Armin Mustačević, Semir Bukvić i Dalibor Drakulić, odbrana: Kenin Devedžić, Emir Jusić, Adnan Islamović, Amar Beganović, Tarik Kapetanović, Nedim Avdić, Jasmin Osmić, Adnan Salihović, Harun H.Beganović, vezni red: Muhibija Kavazović, Josip Balić, Alen Kurtalić, Tarik Saletović, Said Husejinović, Abid Mujagić, Kemal Hasikić, Dino Hodžić, Armin Vrabac, Eldar Mehmedović, Saša Maksimović, Fedor Predragović.napad: Dženis Beganović, Adi Alić i Mirsad Ramić.

Nakon kratkog boravka u Tuzli, Sloboda putuje na Zlatibor gdje će boraviti deset dana i odraditi visinske pripreme, a nakon toga ide povratak u Tuzlu, gdje će odraditi ostatak priprema.

Prva prijateljska utakmica zakazana je 26. juna protiv novog premiejrligaša FK Rudar iz Prijedora.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, tuzlanski tim je nedanvo objavio da je produžena saradnja sa trenerom Mladenom Žižovićem, a u narednim danima ćemo vidjeti kako će izgledati i igrački kadar Slobode u novoj sezoni PLBiH, koja starta 17. jula, a žrijeb takmičarskih brojeva na rasporedu je u četvrtak.

Sloboda je prošlu sezonu u Premijer ligi BiH okončala u zlatnoj sredini na osmoj poziciji sa 37 osvojenih bodova u 33 odigrana kola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.