Foto: HŠK Zrinjski

Matija Malekinušić potpisao za Plemiće

HŠK Zrinjski predstavio novo pojačanje! · Zvanično

Endin Čaušević

HŠK Zrinjski će ovog ljeta napraviti velike promjene u svom igračkom kadru.

Mostarski klub je potvrdio već odlaske nekoliko prvotimaca, a u narednim sedmicama očekuju se dolasci novih igrača pred početak Premijer lige koji je zakazan za 17. juli.

Zrinjski je danas predstavio novo pojačanje, a riječ je o Matiji Malekinušiću kako je SportSport.ba i najavio prije nekoliko dana.

Ovaj fudbaler u Zrinjski stiže nakon što je proveo dvije godine u dresu NK Sesvete. Plemići su potvrdili da je Malekinušić potpisao dvogodišnji ugovor s ovim klubom.

"Matija Malekinušić novi je igrač HŠK Zrinjski, a suradnja je dogovorena do 31. svibnja 2023. godine. Dvadesetdvogodišnji krilni napadač u naš klub dolazi nakon što je dvije godine igrao za NK Sesvete, a u prethodnoj sezoni u 27 utakmica upisao je četiri pogotka i trinaest asistencija te je prvenstvo zaključio kao prvi asistent 2. HNL", saopštio je Zrinjski i dodao.

"Malekinušić je rođen u Zagrebu, u mlađim uzrastima bio je član U17 i U19 momčadi GNK Dinamo, a u prvoj seniorskoj sezoni igrao za NK Trnje. Dobrodošao Matija!".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Malekinušić je ponikao u dresu zagrebačkog Dinama, ali nikada nije dobio šansu u prvom timu. U dosadašnjoj karijeri igrao je još za niželigaša NK Trnje iz Zagreba.

Prošle sezone za Sesvete upisao je 28 utakmica u svim takmičenjima, te je upisao 13 asistencija i postigao je četiri gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.