Kamenar stiže u mostarski klub

Nekadašnji igrač Osijeka novo pojačanje Zrinjskog? · Saznajemo

Endin Čaušević

HŠK Zrinjski je jučer zvanično počao pripreme za novu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Plemići prošle sezone nisu baš briljirali, a navijači su bili razočarani što klub nije izborio plasman u Evropu.

Nakon završetka sezone bilo je jasno da će čelnici Zrinjskog napraviti promjene što se tiče igračkog kadra. Nekoliko prvotimaca je već napustilo klub, a očekuje se i dolazak novih igrača.

Kako saznaje SportSport.ba u narednim danima ekipu Zrinjskog trebao bi pojačati i Karlo Kamenar. Ovaj 27-godišnji veznjak drugi dio sezone proveo je u Mađarskoj gdje je igrao za Mezokovesd, ali čini se da će karijeru nastaviti u BiH.

Kamenar je ponikao u dresu zagrebačkog Dinama gdje nije dobio pravu šansu da se dokaže.

Nakon toga igrao je za Stupnik i Rudeš, a na ljeto 2018. godine potpisao je za Osijek. Također, proveo je i pola sezone na posudbi u Žalgirisu, a Osijek je napustio počekom ove godine kada je otišao u Mezokovesd.

S mađarskim klubom ima ugovor na još godinu dana, ali kako stvari stoje Kamenar će svoju karijeru nastaviti u Zrinjskom i uskoro se očekuje zvanična potvrda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

On je u drugom dijelu sezone u dresu mađarskog kluba odigrao tek četiri utakmice i jasno je da nije bio previše zadovoljan minutažom.

Što se tiče pojačanja u ekipu Zrinjskog do sada su stigli Luka Kukić, Matija Malekinušić, Anes Vazda i Gojko Gadže.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.