Radno na Tušnju

Sloboda potvrdila kraj saradnje sa četvoricom nogometaša

Samir Mlaćo
FK Sloboda počeo je sa pripremama za novu sezonu.

Tuzlaci već vrijedno rade, a danas je klub potvrdio rastanak sa četvoricom nogometaša. Radi se o Nemanji Iliću, Nikoli Leki, Vanji Markoviću i Bojanu Đorđiću.

“U februaru, martu i aprilu ove godine stigli su na Tušanj, no u novoj sezoni neće nastupati za Crveno - crne. Nemanja Ilić, Nikola Leko, Vanja Marković i Bojan Đorđić karijere će nastaviti u nekim drugim klubovima. Iako su se kratko zadržali u našem klubu, brzo su se uklopili u crveno - crnu porodicu. Ilić je upisao devet nastupa za naš tim i bio je jedan od standardnih članova naše prve postave. Marković je upisao tri nastupa, Đorđić šest nastupa uz jednu asistenciju, a Leko osam mečeva u crveno - crnom dresu. FK Sloboda Tuzla se našim bivšim igračima zahvaljuje na svemu učinjenom za naš klub, te im ovom prilikom želimo mnogo sreće i uspjeha u daljoj karijeri...Vaša crveno - crna porodica“, stoji u objavi FK Sloboda.

Mladen Žižović je na jučerašnjoj prozivci imao 27 fudbalera, a to su; golmani: Anes Mehić, Armin Mustačević, Semir Bukvić i Dalibor Drakulić, odbrana: Kenin Devedžić, Emir Jusić, Adnan Islamović, Amar Beganović, Tarik Kapetanović, Nedim Avdić, Jasmin Osmić, Adnan Salihović, Harun H.Beganović, vezni red: Muhibija Kavazović, Josip Balić, Alen Kurtalić, Tarik Saletović, Said Husejinović, Abid Mujagić, Kemal Hasikić, Dino Hodžić, Armin Vrabac, Eldar Mehmedović, Saša Maksimović, Fedor Predragović.napad: Dženis Beganović, Adi Alić i Mirsad Ramić.

Nakon kratkog boravka u Tuzli, Sloboda putuje na Zlatibor gdje će boraviti deset dana i odraditi visinske pripreme, a nakon toga ide povratak u Tuzlu, gdje će odraditi ostatak priprema.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prva prijateljska utakmica zakazana je 26. juna protiv novog premiejrligaša FK Rudar iz Prijedora.

Podsjetimo, tuzlanski tim je nedavno objavio da je produžena saradnja sa trenerom Mladenom Žižovićem, a u narednim danima ćemo vidjeti kako će izgledati i igrački kadar Slobode u novoj sezoni PLBiH, koja starta 17. jula, a žrijeb takmičarskih brojeva na rasporedu je u četvrtak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.