Povratak na Koševo

Darko Lazić se vratio u FK Sarajevo! · Zvanično

S. Grebović

Srbijanski defanzivac se vratio u staro jato.

Ono što je SportSport.ba jučer najavljivao danas se zvanično i desilo. Darko Lazić se vratio u FK Sarajevo!

Srbijanskom defanzivcu ovo će biti drugi mandat na Koševu, a bordo dres je nosio od januara 2019. do jula 2020. godine.

Nakon odlaska iz redova bordo tima nastupao je za Radnički iz Niša, a prije dolaska u glavni grad BiH nosio je dresove Alanyaspora, Denizlispora, Anzhija, Spartaka i Crvene zvezde u kojoj je počeo svoju karijeru.

Za Sarajevo je u prvom mandatu odigrao 37 utakmica na kojima je postigao jedan pogodak i to onaj u Vječitom derbiju kada je Sarajevo na Grbavici slavilo sa 3:0.

"Drago mi je zbog povratka u Sarajevo, ovdje sam doživio neke od najljepših trenutaka u svojoj karijeri. Nadam se da ćemo u ovoj sezoni uspjeti da ponovimo uspjehe koje smo ostvarili tokom mog prethodnog boravka u klubu. Jedva čekam da opet istrčim na teren stadiona Koševo i zaigram pred našim navijačima.", kratko je prokomentarisao za zvanični profil ovog tima na Instagramu. Potpisao je ugovor u trajanju od jedne godine uz mogućnost produženja na kraju sezone.

Voljom žrijeba koji je održan danas, Sarajevo će u novoj takmičarskoj 2021/2022. sezoni u prvom kolu na svom terenu igrati sa ekipom Tuzle City.

Protiv ekipe Milsamija Sarajevo će početi svoju evropsku avanturu ovog ljeta u prvom kolu Konferencijske lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvi susret na rasporedu je 8. jula u Moldaviji, a revanš će se igrati 15. narednog mjeseca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.