Pejović nakon rastanka sa FK Sarajevo pronašao novi klub

Kreće u nove izazove

Pejović nakon rastanka sa FK Sarajevo pronašao novi klub

S. Mlaćo
Sada već bivši član FK Sarajevo Aleksandar Pejović pronašao je novi klub.

Naime, Pejović se skrasio u Super ligi Srbije, tačnije Radničkom iz Niša.

Pejović se tačnije vraća u Radnički gdje je nastupao u sezoni 2019/20.

“Drago mi je što sam ponovo dobio priliku da igram za Radnički, koji je sjajan klub. Nekako mi se čini da sam ovdje ostao neizgovoren i da sam prošao pola posla, pa se sada vraćam da završim taj posao, zajedno sa saigračima“,  rekao je 30-godišnji fudbaler.

Radnički od naredne sezone sa klupe predvodi karizmatični Nenad Lalatović.

“Radujem se i saradnji sa šefom kabineta Nenadom Lalatovićem. O njemu imam najbolje moguće mišljenje i uvjeren sam da će izvući maksimum iz svih nas“, dodao je.

Oglasi

Pejović je u dresu Sarajeva odigrao ukupno 30 utakmica i upisao je četiri asistencije.

Rastanak se nije desio na lijep način, o čemu je i govorio vezista po odlasku sa Koševa.

"U proteklim danima se nisam javno oglašavao. Poštovao sam svoje ugovorne obaveze i pravilnike kluba. Međutim, danas sam raskinuo svoj ugovor i okončao svoj angažman u Fudbalskom klubu Sarajevo. Nalazim se na putu kući i s obzirom na to da je u proteklom periodu bilo dosta špekulacija oko mog statusa, osjećam potrebu radi sebe, svog ugleda i integriteta, ali i javnosti i navijačima da obrazložim.“, rekao je Pejović, dodavši:

„Odlukom Direktorice sam odstranjen iz ekipe i poslan na godišnji odmor. Nisam imao razgovor sa Šefom struke, bilo mi je onemogućeno da pristupim treninzima", istakao je i nastavio je:

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Imao sam želju da pomognem ekipi u finišu sezone, međutim nisam imao priliku niti sam dobio adekvatno objašnjenje. Moram istaći da za vrijeme mog boravka u klubu nikakav incident nisam napravio niti je ikada bilo kakva procedura protiv mene pokrenuta".

 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

soldo64
direktorica vodi ekipu,nisam znao da se administracija bavi trenaznim procesom,americki stil
4 2
Szentharomsvag
Tražila ti direktorica a ti joj nisi dao. I jbg logično je da te oćerala.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi