Mišković i Resić ne ostaju u Slobodi

Još dva odlaska sa Tušnja

Adnan Beganović

Šefkija Resić i Robert Mišković u narednoj sezoni neće nositi dres tuzlanske Slobode.

Ova dvojica fudbalera boravila su na posudbi u Slobodi i to iz Sarajeva i Osijeka, a tuzlanski klub je danas obavijestio javnost da u narednoj sezoni neće biti dio Slobode.

Iz Slobode su se zahvalili Resiću i Miškoviću putem zvanične facebook stranice i poželili su im sve najbolje u nastavku karijere.

"U protekloj sezoni dva fudbalera su kao posuđeni igrači nastupali za Crveno - crne. Ševkija Resić i Robert Mišković vraćaju se u svoje matične klubove (FK Sarajevo i NK Osijek), a mi im se ovom prilikom zahvaljujemo na svemu što su učinili za FK Sloboda Tuzla.

Resić je za naš klub nastupio u četiri meča, a Mišković je odigrao 13 utakmica uz dva postignuta gola. Ševkija i Roberte, želimo vam mnogo sreće i uspjeha u daljim karijerama...Vaša crveno - crna porodica", naveli su iz FK Sloboda.

Podsjetimo, Mladen Žižović je na prozivci imao 27 fudbalera, a to su; golmani: Anes Mehić, Armin Mustačević, Semir Bukvić i Dalibor Drakulić, odbrana: Kenin Devedžić, Emir Jusić, Adnan Islamović, Amar Beganović, Tarik Kapetanović, Nedim Avdić, Jasmin Osmić, Adnan Salihović, Harun H.Beganović, vezni red: Muhibija Kavazović, Josip Balić, Alen Kurtalić, Tarik Saletović, Said Husejinović, Abid Mujagić, Kemal Hasikić, Dino Hodžić, Armin Vrabac, Eldar Mehmedović, Saša Maksimović, Fedor Predragović.napad: Dženis Beganović, Adi Alić i Mirsad Ramić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon kratkog boravka u Tuzli, Sloboda putuje na Zlatibor gdje će boraviti deset dana i odraditi visinske pripreme, a nakon toga ide povratak u Tuzlu, gdje će odraditi ostatak priprema.

Prva prijateljska utakmica zakazana je 26. juna protiv novog premiejrligaša FK Rudar iz Prijedora.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.