Emir Jusić i naredne sezone predvodi odbranu FK Sloboda
Zeničanin je došao prije dvije sezone na Tušanj, te je svojim ponašanjem i igrama na terenu postao miljenik tuzlanske publike

Iskusni defanzivac ostaje na Tušnju

Emir Jusić i naredne sezone predvodi odbranu FK Sloboda · Zvanično

D. Kurbegović, foto: E. Dindić

Fudbaleri Slobode iz Tuzle u narednoj sezoni Premijer lige žele da igraju važniju ulogu nego u prošloj sezoni Premijer lige, kada su bili u borbi za opstanak. Ipak na kraju zahvaljujući sjajnim partijama u finišu prvenstva klub s Tušnja je bez velikih problema osigurao opstanak.

Mladen Žižović u narednoj sezoni želi ostaviti kostur ekipe, te se pojačati s nekoliko provjerenih igrača. Jedan od igrača koji je u prošloj sezoni opravdao očekivanja tuzlanske publike je i iskusni 34-godišnji stoper Emir Jusić. Njemu je završetkom sezone istekao ugovor s klubom, a danas je potpisao novi jednogodišnji ugovor, što je potvrdio za naš portal.

"Zahvaljujem se rukovodstvu klub i stručnom štabu što smo se dogovorili, te što ću ostati član Slobode i naredne sezone. Nadam se da ću svojim odnosom i igrama opravdati njihovo povjerenje. Krenuli smo na vrijeme s pripremama, sve protiće bez problema, nadam se da nećemo imati neke velike probleme s povredama i da ćemo spremno dočekati novu sezonu. Veoma bitno je što je kostur ekipe ostao, očekujem da će Sloboda igrati važniju ulogu u Premijer ligi naredne sezone". kazao nam je Jusić.

Iskusni defanzivac prošle sezone odigrao je 29 utakmica uz dva gola na svome kontu, te je još jednom pokazao da bez obzira na godine, još može mnogo ponuditi na premijerligaškim terenima

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zeničanin je prije dvije godine stigao na Tušanj, a njegov dolazak u Slobodu pokazao se kao ispravan potez jer je za kratak period postao miljenik tuzlanske publike zahvaljujući svome radu, ponašanju, ali i igrama na terenu gdje u svakom meču daje svoj maksimum.

Jusić u Premijer ligi ima preko 200 nastupa, a osim Slobode igrao je za Čelik gdje je ponikao, Rudar, Budućnost, Olimpik i kazahstanski Akzhayik.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

_ZIJAGA_
Hhahaa, cuj ISKUSNI..35 gazi...razumijemo da si dobar sa Jusicem, ali covjek je VETERAN..dobro nisi rekao da je JUNIOR..SELLAM VELIKI, jer ces obrisatj komentar..
2 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi