Prvak BiH na pripremama

Borac na Bledu nestrpljivo čeka Kamerunca

Admin Čaušević

FK Borac se već neko vrijeme nalazi na Bledu gdje se priprema za start nove sezone te nastupe u kvalifikacijama za Ligu prvaka te domaćim takmičenjima. 

Marko Maksimović u Sloveniji na raspolaganju nema zahvalnog Donalda Mollsa koji ostao u Banjoj luci gdje trenira individualno.

Molls zbog administrativnih prepreka nije otputovao u Sloveniju, ali bi se saigračima trebao priključiti vrlo brzo.

Banjalučani su objavili i kratki video kako kamerunski veznjak trenira u teretani Gradskog stadiona s porukom da ga nestrpljivo čekaju.

Inače, posebnu pohvalu na jučerašnjem treningu dobili su novajlija Amar Begić i Dejan Bosančić za izdržljivost prikazanu prilikom istrčavanja.

"Trening je trajao pola sata, ali je bio poprilično težak za Borčeve igrače. Istrčavali su dionice, a najizdržljiviji su bili Dejan Bosančić i Amar Begić. Oni su najduže ostali na crti", saopštili su iz Borca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Borac će 23. juna igrati protiv Mure, dok je za šest dana kasnije planiran prijateljski duel s Olimpijom iz Ljubljane.

Podsjećanja radi, u prvom meču kvalifikacija za Ligu prvaka Cluj će biti domaćin Borcu. Taj susret će se igrati 6. ili 7. jula, dok je revanš susret na gradskom stadionu u Banjoj Luci sedam dana kasnije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.