Koliko novca za kazne klubovi iz Premijer lige moraju platiti Savezu?

Izvještaj za prošlu sezonu

Koliko novca za kazne klubovi iz Premijer lige moraju platiti Savezu?

A. Čaušević

Titulu prvaka Premijer lige BiH je u prošloj sezoni osvojio Borac koji je u uzbudljivoj sezoni završio ispred Sarajeva. Izlazak na euroscenu izborili su još Velež i Široki Brijeg. 

Prema izvještaju iz informacionog sistema Comet 11 premijerligaša je u takmičarskoj godini 2020/21 zaradilo ukupno 32 novčane kazne.

Iako se praktično većina prvenstva odigrala bez publike klubovi su kažnjavani zbog kršenja kodeska ponašanja, propusta u organizaciji meča, nepoštivanje protokola o Covidu 19 te zbog suspenzija igrača i trenera.

Klubovi su na račun Saveza uplatili 39.500 KM, a najveći iznos izdvojio je FK Velež. Mostarci kažnjeni sa 14.500 KM.

Druga na listi kažnjenih je Mladost sa 6.500 KM, zatim slijedi Radnik sa kaznom od 5.000 KM, te Sarajevo s kaznom od 4.000 KM.

Borac je zbog propusta u organizaciji meča prilikom proslave titule protiv Tuzla Cityja završio s kaznom od 3.500 KM.

Oglasi

Olimpik je istupio iz takmičenja dva kola prije kraja, oduzeto mu je devet bodova, a Vukovi su kažnjeni i sa 2.000 KM novčane kazne.

S kaznom od 1.500 KM je prošao Zrinjski, Željezničar je za kazne morao platiti 1.000 KM, dok su Krupa, Tuzla City i Široki Brijeg prošli sa po kaznama od 500 KM. Jedini klub koji nije uplatio ni marku kazne je Sloboda.

Inače, kada je u pitanju nova sezona koja počinje 17. jula, za sada je poznato 11 učesnika, a prije nekoliko dana je obavljeno i žrijebanje parova.

U prvom kolu snage će odmjeriti:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radnik - Klub X
Sloboda - Rudar Prijedor
Široki - Zrinjski
Velež - Posušje
Sarajevo - Tuzla CIty
Željezničar - Borac

Uskoro se očekuje i odluka o famoznom klubu X, a najbliži da stekne pravo nastupa u Premijer ligi nakon sedam godina je trebinjski Leotar.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alpasinacxx
Borac u najjačem valu korone ugostio Želju pred publikom po svečanoj loži, orgijali na proslavi uz četničke pjesme i dobije 3500KM, a Sarajevo 4000KM ne zna niko ni za šta?
8 2
tuanzebe
Cirkuz liga,života mi
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi