Očajno izdanje u drugoj dionici

Zmajice nemaju rješenje za Slovenke

Edmir Škorić

Bh. košarkašice upravo igraju meč 3. kola Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Zmajice su nakon pobjeda nad Belgijom i Turskom osigurale osminu finala, no protiv Slovenije igraju za prvo mjesto i direktan plasman u četvrtfinale.

Dobro su naše djevojke otvorile utakmicu, prvu četvrtinu su dobile sa 25:23, no onda je uslijedila jako slaba druga četvrtina.

Osim što su bh. košarkašice pravile veliki broj grešaka i promašivale brojne šuteve, Slovenke su igrale izuzetnu odbranu, ali i imale nevjerovatan procenat ubačenih trojki.

U drugoj četvrtini Slovenke su bile bolje rezultatom 31:12, pa imaju sada visoku prednost na poluvremenu (54:37) i pitaneje je hoćemo li uspjeti u nastavku da se barem malo vratimo u meč.

Marica Gajić je bila najefikasnija u bh. timu sa 15 poena i šest skokova. Nikolina Babić je ubacila devbet poena, a Jones pet uz pet skokova i tri asistencije.

Kod Slovenki Friškovec i Lisec ubacile su po 13 poena. Čak devet trojki su Slovenke ubacile iz 15 pokušaja, dok su naše djevojke na omjeru 5/15.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.