Bit će pomoćnik Ivkoviću

Kako su Šibenčani ispratili Marenzija u Sarajevo: "Željo, Željo, Željo..."

Endin Čaušević

Fudbaleri Željezničara prije nekoliko dana počeli su pripreme za novu sezonu Premijer lige BiH.

Plave u pripremnom dijelu sigurno očekuje dosta promjena u igračkom kadru u odnosu na prošlu sezonu, a nekoliko fudbalera već je spakovalo kofere i napustilo Grbavicu.

Željezničar je prošle sedmice dobio i novog trenera, a ovaj tim će u novoj sezoni predvoditi hrvatski strušnjak Tomislav Ivković.

Također, potvrđeno je da će s Ivkovićem na Grbavicu stići i Armando Marenzi koji će imati ulogu prvog pomoćnika u stručnom štabu Željezničar.

Ovaj 55-godišnji stručnjak posljednji angažman imao je na klupi Splita koji je napustio krajem prošle godine, a sada je prihvatio poziv Ivkovića da s njim dođe u sarajevski klub.

Na društvenim mrežama pojavio se i zanimljiv video koji pokazuje kako su prijatelji iz Šibenika ispratili Marenzija za Sarajevo gdje će se priključiti Ivkoviću na pripremama Plavih.

Oni su skandirali Željo, Željo, Željo uz zanimljivo navijanje: "Nema prevare, nema laži, Željo nam je od svih draži".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Marenzi je kao fudbaler imao odličnu karijeru. Ponikao je u Šibeniku, a još je igrao u Spartaku iz Subotice, Olympique Avignonnaisu, Panargiakosu i PAE-u.

Također, na zalasku karijere nastupao je u dresu mostarskog Zrinjskog za koji je odigrao 80 mečeva i zavio je 29 golova. Marenzi je karijeru završio u dresu Plemića 2003. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.