Odveo Vatrene u osminu finala Eura

Modrić se oglasio na Instagramu nakon pobjede, a Ćorluka izdominirao svojim komentarom

Endin Čaušević

Hrvatska je sinoć uspjela da izbori plasman u osminu finala Evropskog prvenstva.

Hrvati su u posljednjem kolu grupne faze igralu u Glasgowu protiv Škotske i uspjeli su pobijediti sa 3:1 i s druge pozicije se plasirati u nokaut fazu.

Na Hampden Parku sinoć je bilistao Luka Modrić koji je zabio prekrasan pogodak za 2:1, a nakon toga bio je asistent Perišiću za konačnih 3:1.

Modrić nije blistao u prvom poluvremenu zbog čega su ga mnogi kritikovali, ali je proradio kada je to bilo najpotrebnije i pokazao je još jednom o kakvom majstoru se radi.

Nakon utakmice iskusni veznjak oglasio se na Instagramu gdje se pohvalio svojom majstorijom iz sinoćnje utakmice.

[poll]https://sportsport.ba/polls/preview/87[/poll]

"Nikada ne odustajte. Naredna runda! Iznad svih Hrvatska", poručio je Modrić, a zatim je dobio veliki broj komentara.

Fotografija ima preko 700.000 lajkova, a u komentarima su se oglasili Mateo Kovačić, Vinicius Junior, Mladen Petrić, Federico Valverde, Dominik Livaković i mnogi drugi.

Međutim, komentar koji je oduševio sve ostavio je dojučerašnji kapiten ove reprezentacije Vedran Ćorluka koji se u šaljivom tonu osvrnuo na kritike koje je Modrić dobio od navijača nakon prvog poluvremena.

"Auuu, a taman te htjeli izvaditi", napisao je Ćorluka koji je na svoj komentar dobio skoro 3.000 lajkova.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Reprezentacija Hrvatske će meč četvrtfinala Evropskog prvenstva igrati u ponedjeljak, a večeras će saznati svog protivnika. Potencijalni rivali Vatrenih u narednoj rundi su Španija, Poljska, Švedska i Slovačka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.