Živković stigao u banjalučki klub

Novo ime na treningu Borca

Endin Čaušević

Fudbaleri Borca punom parom se spremaju za početak nove sezone.

Banjalučani su prije dva dana igrali prijateljski meč protiv Mure, a jučer su imali pauzu. Ipak, Borac je danas punom parom nastavio s pripremama, te su aktuelni bh. prvaci odradili jedan trening.

Na treningu Borca pojavio se i hrvatski napadač Ante Živković koji je dogovorio saradnju s banjalučanima na godinu dana.

Kako je SportSport.ba jučer najavio ovaj Šibenčanin stigao je u Borac iz Turske gdje je prethodne sezone nastupao u dresu Umraniyespora.

Na kraju sezone istekao mu je ugovor s turskim klubom i odlučio je karijeru nastaviti u dresu Borca.

Živković je večeras odradio prvi trening s igračima Borca, te se od njega očekuje da bude veliko pojačanje u napadu u novoj sezoni.

U proteklom periodu u Turskoj je upisao 14 nastupa te dodao dvije asistencije. Stigao je iz Aluminija gdje je imao sjajnu sezonu, tačnije u 33 utakmice dodao je 15 golova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Živković je ponikao u dresu Šibenika, a na ljeto 2014. godine napravio je iznenađujući transfer kada je potpisao za Toronto Croatia.

Nakon dvije godine vratio se u Šibenik, a nakon toga još je igrao za Novigrad, Dugopolje, Aluminij i Umraniyespor.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.