Super važne vijesti za bh. predstavnike: UEFA potvrdila promjenu s kojom fudbal više neće biti isti!

Stigla zvanična potvrda

Super važne vijesti za bh. predstavnike: UEFA potvrdila promjenu s kojom fudbal više neće biti isti! · Zvanično

A. Čaušević

Ono o čemu se špekulisalo sedmicama danas je dobilo zvaničnu potvrdu. Fudbal i međunarodne utakmice na koje smo navikli više nikad neće biti iste. 

UEFA je već ranije odlučila da poništi pravilo gola u gostima, a zvanična potvrda da se famozno pravilo ukida je stigla danas. Potvrdila je to i evropska fubalska organizacija.

Nakon što su UEFA-ini komiteti za takmičenja predložili da se ukine pravilo gola u gostima, Izvršni odbor je odlučio da prihvati prijedlog te je pravilo i definitivno ukinuto.

Iz Nyona su poručili da pravilo gola u gostima prestaje važiti od početka sezone 2021/22 i to od prve runde kvalifikacija što je vrlo važna vijest za bh. predstavnike na eurosceni. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjećanja radi BiH će u Evropi predstavljati Borac u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a Sarajevo, Velež i Široki Brijeg u prvoj rundi kvalifikacija za Konferencijsku ligu. 

Informacija o zvaničnom ukidanju pravila gola u gostima je super važna i za bh. klubove, ali i za njihove protivnike pa bit pristup u utakmicama mogao biti drugačiji. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Husrefbeg22
UEFA i FIFA sporo ukidaju neka glupa pravila a ovo je jedno ot tih. Jos samo da se ukine ofsajd bilo bi lijepo gledati fudbal bez VAR-a i mjerenja jeli vrh kopacke 2 centimetra u ofsajdu ili nije. Sviranje ili nesviranje ofsajda nanijelo je dosta nepravde mnogim klubovima, jer se svodilo na misljenje sudije.
4 7
Mackintosh
Kasno su se sjetili. Zeta Golubovac je tim pravilom vec torpediralo Vijetnama hahahahahahahahaha
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti