FOTO: FIBA

U finalu bolje od Francuske

Košarkašice Srbije prvakinje Evrope

Haris Zilić

Završeno je Evropsko prvenstvo za košarkašice, a titulu najbolje ekipe na Starom kontinentu ponijela je selekcija Srbije.

Srbija je u finalu savladala prve favoritkinje turnira selekciju Francuske sa 54:63.

Od samog početka meč Srbija je vodila, a sredinom treće četvrtine imala je i 17 poena prednosti i tada je bilo jasno u kojem pravcu ide ova finalna utakmica.

Srbiju je do titule predvodila Anderson sa 18 poena i četiri asistencije, pratila je Brooks sa 15 poena i pet skokova.

Kod Francuske izdvojila se Vukosavljević sa 15 poena i pet skokova.

U utakmici za treće mjesto selekcija Belgije savladala je Bjelorusiju sa 69:77 i došla do bronzane medalje.

Podsjetimo, reprezentacija Bosne i Hercegovine je odigrala odličan Eurobasket, a naše djevojke su na kraju završile kao petoplasirane.

Pored poemnutih selekcija u kvalifikacije za SP 2022. godine će još selekcija Rusije koja je na kraju bila šestoplasirana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.