Timska igra najjače oružje Francuske: Nemaju strijelca u TOP 10
FOTO: FIBA

Bh. košarkašice očekuje teška utakmica

Timska igra najjače oružje Francuske: Nemaju strijelca u TOP 10

Haris Zilić

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra utakmicu četvrtine finala Eurobasketa protiv selekcije Francuske.

Francuskinje su velike favoritkinje ne samo u ovom meču nego i najveći su favoriti za osvajanje Eurobasketa.

Francusku ekipu krasi timska igra, čemu i svjedoče staistički parametri.

Vjerovali ili ne, najefikasnija košarkašica Francuske je tek na 14. mjestu, a riječ je o Sandrine Grudi, koja je na prosjeku 14.3 poena po utkamici, a druga je Endem Miyeme sa 12.3 poena po utakmici i to dovoljno govori koliko je timska igra Francuske dovedena do perfekcije.

Najbolja skakačica u ekipi je Valeraine Vukosavljević koja u prosjeku ima 8.3 skokova po meču, dok je najbolji asistent Marine Johannes sa 8.1 asistencijom po utakmici.

Francuskinje imaju i ujednačen šut iz igre. Trojke su im na 44%, a šut za dva poena je preko 50%.

Ekipu krasi i jaka odbrana, a u igri učestvuje svih 12 igračica u rosteru i bez konkurencije imaju najjaču klupu na Eurobasketu.

Zmajice očekuje teška utkamice, ali ne sumnjamo da će se boriti do kraja, ostaviti srce i zadnji atom snage na terenu.

Top Komentari

Hexex
Biće teško, ali ova ekipa je dokazala da može i da hoće i vjerujem da će, u najgorem slučaju barem pružiti ogroman otpor do zadnje minute.
4 0
K79
Najveća prednost francuza je to što koriste svih 12 igrača a mi samo 7-8 i to će na kraju i donijeti prevagu koliko god da budemo dobro igrali
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi