FOTO: EPA

Navijači Barcelone čekaju novi ugovor

Ponoć otkucala: Lionel Messi postao slobodan igrač

Haris Zilić

Argentinskoj zvijezdi Lionelu Messiju u ponoć je istekao ugovor sa Barcelonom.

Messi je imao važeći ugovor do 30. juna 2021. godine, a sada su navijači Barcelone na "iglama" jer Argentinac nije još produžio ugovor sa katalonskim gigantom.

Argentinac je dao riječ Upravi Barcelone da će produžiti ugovor, a to bi se trebalo desiti u narednim danima ili po završetku Copa Americe, međutim bez obzira na riječ obećanja, navijači Barcelone će biti nervozni dok god papir i olovka ne ozvaniče novu saradnju Messija i Barcelone.

Spominjalo se nekoliko klubova kao moguće destinacije Lionela Messija. U igri je bio Bayern Munchen, spominjali su se Manchester City i PSG, ali argentinski čarobnjak će ostati u redovima Barcelone, osim ako se u narednim danima ne desi neko iznenađenje, o kojem navijači Barcelone ne žele da razmišljaju ni u najgorim snovima.

Očekuje se da će Messi potpisati ugovor na dvije godine, te da će nakon toga napustiti klub kako bi se okušao u američkom MLS-u.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ne treba trošiti riječi kakav trag je Messi ostavio u Barceloni s kojom je osvojio sve što je mogao i postao jedan od najboljih igrača svih vremena.

Messi je u dresu Barcelone odigrao 778 utakmica, te je zabio nevjerovatnih 672 golova i dodao još 305 asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.