Preuzima juniore banjalučkog tima

Nemanja Miljanović dobio posao u Borcu

Midhat Šljivak

Doskorašnji trener Mladosti iz Doboj Kaknja Nemanja Miljanović (49) našao je novi angažman.

Ovaj 49-godišnji stručnjak napustio je klupu Mladosti nakon što je tim iz Doboj Kaknja izbačen iz Premijer lige BiH, ali na novi posao neće dugo čekati.

Miljanović je novi angažman dobio u aktuelnom prvaku Bosne i Hercegovine - ekipi banjalučkog Borca, gdje će voditi juniorsku ekipu.

Miljanović je u Mladosti često koristio mlade fudbalere. Imao je najmlađu ekipu u Premijer ligi BiH i pored toga je bilježio zaista dobre rezultate.

Njegov rad sa omladincima nije ostao nezapažen. Borac je odlučio da ga angažuje i Miljanović će novi posao imati u redovima prvaka Bosne i Hercegovine.

Nemanja Miljanović je Mladost vodio od augusta prošle godine. Odradio je 29 utakmica na klupi tima iz Doboj Kaknja i ima učinak od sedam pobjeda pet remija i 17 poraza.

U trenerskoj karijeri je predvodio nekoliko švedskih klubova. Počeo je u juniorima Syrianske, gdje je potom kratak period radio i kao trener prvog tima.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Radio je potom kao asistent u Elfsborgu,zatim je imao ulogu privremenog trenera prvog tima, a u Mldost je došao nakon dvogodišnjeg boravka u ekipi Eskilstune.

U igračkoj karijeri Miljanović je nastupao za Elfsborg, te za španske klubove Hercules i Salamancu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.