Viđena čak tri penala

Velika drama na Maksimiru: Dinamo ima čudo od kapitena

Admin Čaušević

Dinamo je u prvom susretu imao siguran plasmanu u drugo pretkolo Lige prvakaa, ali je u finišu viđena prava drama.


Prvak Hrvatske je bio domaćin Valuru i na kraju je slavio siguran trijumf sa 3:2 uz maestralnu partiju Arijan Ademija.

Reprezentativac Sjeverne Makedonije je prije 10-ak dana igrao na Evropskom prvenstvu, a umjesto na odmor stigao je u Zagreb i odlučio da igra za Modre.

Na terenu je bio fenomenalan, zabio je prvi gol nakon kornera te treći poslije furiozne kontre. Mogao je i do hat-tricka, ali je u 81. minuti promašio penal.

Inače, drugi gol za Dinamo djelo je Lovre Majera koji je uspio realizovati penal u 41. minuti.

Treći kazneni udarac na meču dosuđen je na goste, a u gol ga je u posljednjim minutama pretvorio Sigurssdon i to iz drugog pokušaja nakon što je prethodno odbranio Zagorac.

Već u narednoj minuti uporni Islanđani su postigli drugi gola preko Adolphssona te vratili maksimalnu neizvjesnost pred revanš za sedam dana.

Luka Menalo je bio starter na meču i zamijenjen je nakon sat vremena igre, dok je Amer Gojak cijeli meč odgledao s klupe.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.