Remi na Tušnju

Sloboda dominirala, ali nije pobijedila Slogu na Tušnju

Midhat Šljivak, foto: Emir Dindić

Sloboda je u pripremnom meču na Tušnju remizirala protiv Sloge iz Doboja rezultatom 1:1.

Sloboda je potpuno dominirala posjedom lopte u prvom poluvremenu, a tim Mladena Žižovića prvu šansu stvara u 13. minuti susreta.

Dženis Beganović dobro ubacuje u kazneni prostor, Fedor Predragović šutira glavom, ali golman Knežević jako dobro brani.

Domaći sastav je kontrolisao igru i u ostatku prvog dijela, ali tek u 36. minuti stvaraju novu šansu. Knežević ovog puta sjajno brani udarac Dženisa Beganovića sa 16 metara.

A onda hladan tuš na Tušnju. U 40. minuti meča gosti koriste jednu grešku na sredini terena, uslijedila je brza kontra koju završava Starčević golom za 1:0 u korist Sloge.

Sloboda je u 43. minuti stvorila još jednu dobru šansu. Osmić šutira jako dobro, a raspoloženi golman Knežević brani i njegov šut i na odmor se odlazi vodstvom Sloge od 1:0.

Domaći tim na samom otvaranju drugog poluvremena dolazi do izjednačenja. Amar Beganović dobro ubacuje, a Fedor Predragović je ovog puta precizan za izjednačenje rezultata na 1:1.

Pritiskala je Sloboda zadnju liniju Sloge i u nastavku. Knežević zaustavlja veliku šansu Karišika, bilo je još nekoliko dobrih pokušaja prema golu, ali ostalo je 1:1.

Sloboda narednog vikenda prvenstvo počinje utakmicom protiv Rudara iz Prijedora.

Pripremni meč:

Sloboda - Sloga Doboj 1:1

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sloboda: Bukvić, Ćivić, Karišik, Mujagić, Osmić, Maksimović, A Beganović, Kurtalić, Predragović, Dž.Beganović, Alić.

FK Sloga: Knežević, Džombić, Šaula, Ristić, Dadić, Zajić, Radić, Šujić, Milaković, Stevanović, Starčević.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.