Trijumf Plemića

Mladi Prskalo zabio za pobjedu Zrinjskog protiv GOŠK-a

Midhat Šljivak, foto: Admin Čaušević

Zrinjski je u prijateljskom susretu odigranom u Mostaru savladao GOŠK sa minimalnih 1:0.

Trener domaćeg tima Sergej Jakirović pružio je od početka šansu mlađim igračima i onima koji su tek došli u klub, a na kraju je domaći tim slavio rezultatom 1:0.

GOŠK je imao dobro otvaranje utakmice. Gabeljani su bili veoma opasni u uvodnim minutama, a Nižić u 13. minuti stvara sjajnu šansu, Soldo to skida.

Jusufbašić je potom u 32. minuti iskušao golmana domaćeg tima koji to sigurno brani, a zatim su se probudili Plemići koji u finišu prvog dijela stvaraju nekoliko dobrih šansi.

Veliku šansu domaći propuštaju u 37. minuti. Jajalo dobro ubacuje, a Bošković ne pogađa glavom sa samo nekoliko metara.

Potom su pokušavali Malekinušić dva puta, Gažde i Krstovski, ali preciznosti nije bilo i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

I u nastavku GOŠK prvi stvara šansu. Hasanović izlazi sam pred golmana Stankovića koji je dobio šansu u drugom poluvremenu i odmah je imao sjajnu odbranu.

Potom je Sergej Jakirović ubacio i nekoliko prvotimaca u igru. Plemići su mnogo ofanzivnije igrali do kraja, a u 87. minuti dolaze do pobjede.

Josip Ćorluka je dobro ubacio sa desne strane, a mladi Antonio Prskalo je sjajno pogodio za 1:0 i pobjedu Plemića.

Zrinjski će u ponedjeljak u Splitu odigrati generalku pred novu sezon protiv Hajduka, a u prvom kolu Premijer lige gostuju na Pecari kod Širokog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pripremni meč:

Zrinjski - GOŠK 1:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.