Zgrada Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine

Uoči nove sezone Premijer lige

Održana video konferencija: Predstavnici pet klubova bojkotovali sastanak

Adnan Beganović

Nova sezona u Premijer ligi počinje u petak, a juče je u organizaciji Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine održana video konferencija predstavnika premijerligaških klubova i predstavnika krovne kuće bh. fudbalu.

Kao pred početak svake sezone, tako je i juče održana video konferencija, ali bez predstavnika pet klubova.

Naime, kako SportSport.ba nezvanično saznaje video konferenciju je bojkotovalo pet klubova i to Velež, Tuzla City, Sarajevo, Željezničar i Sloboda.

Neslužbeno, ovi klubovi su nezadovoljni odnosno Fudbalskog saveza prema njima te su na ovaj način poslali i svojevrsnu poruku krovnoj kući bosanskohercegovačkog fudbala.

Predsjednik Veleža najavio i moguće istupanje iz Premijer lige

Podsjetimo, sinoć je u Mostaru održana redovna sjednica Skupštine FK Velež na kojoj se delegatima obratio prvi čovjek kluba Šemsudin Hasić.

"Nisam spreman da učestvujem u takmičenju u kojem se unaprijed zna ko će biti pobjednik i zato ćemo se boriti. Ta borba je bila i mene je do sada koštala značajnih materijalnih sredstava, ali to je nebitno. Uspjevao sam uvijek da kažem ono što mi je na duši i te su riječi dopirale tamo gdje je trebalo jer smo vrlo brzo dobijali kaznu. I Velež svoju i ja svoju", između ostalog je rekao Hasić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nemojte se začuditi ako FK Velež, a na osnovu stava svog Upravnog odbora, odluči da neće nastaviti prvenstvo. Ja prvi neću biti predsjednik kluba i putovati na utakmice, a da znam da ću izgubiti. Imali smo iskustvo sudije Gigovića u Banjoj Luci i niz sudija poslije toga koji su nam kidali glave. Ovaj put ni mi, ni značajan broj klubova u Bosni i Hercegovini to nećemo dozvoliti."

"Zato bih vas molio da imate razumjevanja za buduće poteze taman to bilo u prvom kolu, u drugom ili trećem, nije bitno ili onda kada se steknu uslovi ili dovoljna količina nepravde da ljudi reaguju na nju. I mi ćemo biti jedan od klubova koji će reagovati na tu nepravdu."

Šta je još govorio Hasić možete pogledati OVDJE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.