Održana sjednica Skupštine FK Velež, promjene u Upravnom odboru Rođenih

Nakon dvije godine

Održana sjednica Skupštine FK Velež, promjene u Upravnom odboru Rođenih

A. Čaušević

U sali mostarskog hotela Bristol poslije dvije godine je održana redovna izvještajna skupština FK Velež.

Skupština je počela intoniranjem himne Bosna i Hercegovinem te odavanjem nevino stradalim i ubijenim žrtvama genocida u Srebrenici učenjem fatihe ili minutom šutnje.

Na sjednici je prisustvovalo 29 od 50 članova, dakle nadpolovična polovina pa su ispunjeni uslovi za kvorum. Skupštinu je vodio predsjednik ovog klupskog organa, Almir Taso.

Praktično svaki prijedlog je usvojen jednoglasno što je najbolji pokazatelj kakvo jedinstvo vlada u mostarskom klubu.

Na početku skupštine napravljen je izvještaj o postignutom u prošloj godini. Pohvaljeni su rezultati prvog tima koji je nakon 33 godine izborio plasman u Evropu, dok je konstantovano da u omladinskim selekcijama treba napraviti zaokret pogotovo nakon ispadanja juniora Veleža iz Premijer lige.

Dio sjednice je posvećen i infrastukturnom iskoraku na stadionu Rođeni. Prije svega postavljanju reflektora i izgradnji istočne tribine. Naglašeno je da i naredni period donosi nove projekte pa će biti potrebna zajednička snaga svih članova skupštine za nova ulaganja u skladu s mogućnostima.

Oglasi

Kada je u pitanju finansijski izvještaj. FK Velež posluje stabilno. Prihodi su oko 2.4 miliona KM, dok su rashodi smanjenji pa je ostvaren višak prihoda od oko 950 hiljada KM.

Došlo je do promjena i u samom rukovodstvu kluba. Novi član Upravnog odbora je postao Adnan Šteta, aktuelni ministar saobaćaja u Vladi Kantonu Sarajevo.

Šteta će zamijeniti Senada Kevelja koji je iz privatnih razloga istupio iz UO te će ubuduće imati samo mandat u Skupštini kluba. Zabilježeno je i nekoliko promjena kada su u pitanje same članovi Skupštine, pa je novi delegat između ostalih postao i Zlatko Šoše.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Velež će 2022. godine proslaviti 100 godina postajanja pa bi u narednih 15-ak dana trebao biti izabran organizacioni odbor za proslavu zaista velikog jubileja.

Diskutovalo se i o organizaciji Crvene noći, tradicionalnom donatorskom okupljanju navijača Rođenih. O detaljima same manifestacije bi također trebalo biti poznato više u narednom periodu.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gubavica11
ODLAZAK KEVELJA ZNACI NIKAD VISE EVROPA ! VRIJEEM CE POKAZATI DAJ BOZE DA NISAM U PRAVU !!
0 8
dam
A seljaka na jednom mjestu, tobe jarabi.. sve klosari, cast izuzecima...
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi