Proces preuzimanja u toku

Vincent Tan sa sobom u Sarajevo dovodi svog čovjeka od velikog povjerenja

Admin Čaušević

Vincent Tan će kako stvari stoje ponovo početi s investiranjem u FK Sarajevo. Proces preuzimanja kluba je u završnoj fazi.

"Situacija u vezi preuzimanja kluba se dobro odvija, proces koji smo započeli sa gospodinom Tanom i još jednim investitorom nadamo se da će se to završiti u naredne tri sedmice", rekao je Damir Kasum na pressici uoči revanš meča protiv Milsamija.

Malezijski biznismen je blizu povratka u Bordo klub, a kako stvari stoje s malezijskim biznismenom trebao bi doći i njegov čovjek od povjerenja Jalil Rasheed, pišu mediji u Velsu.

Rasheed je na svom profilu na poslovnoj mreži LinkedIn napisao da će osim u Cardiffu biti angažovan još u dva Tanova kluba, Kortrijk u Belgiji te Sarajevo u Bosni i Hercegovini, a o njegovim ambicijama u fudbalu SportSport.ba je pisao prije ljeta.

"Najbolji sam u strategijama. Kako će biznis izgledati za nekoliko godina, koji su rizici, koji su nam resursi potrebni, po čemu se mjerimo, kako vršimo monitoring."

"Državljanin sam Malezije sa stalnim prebivalištem u Singapuru. Navijač sam Liverpoola. Volim fudbal, automobile i motore", navodi Rasheed.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

On je danas imenovan na funkciju neizvršnog direktora u Cardiffu, a već neko vrijeme je zaposlenik i Beryaja koroporacije. Zajedno će sarađivati sa Tanom, direktorom Mehmetom Dalmanom i izvršnim direktorom Ken Choom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.