Svi detalji sutrašnjeg sastanka "petorke": Sve će saopštiti u 12 sati · Saznajemo

Edmir Škorić

Nezadovoljni odnosom Saveza, pojedini klubovi Premijer lige BiH odlučni su da nešto promijene.

Naime, Nogometni savez BiH je jučer organizovao sastanak sa svim klubovima Premijer lige s ciljem poboljšanja saradnje na polju marketinga i komunikacija. Ipak, na sastanku nije bilo predstavnica pet klubova.

"Očigledno da ovim klubovima ne znači puno ni to što su u protekloj sezoni iz nagradnog fonda dobili tri puta više sredstava nego prethodnih godina, što praktično Savez plaća troškove svim službenim licima te što će u ovoj takmičarskoj sezoni uvođenjem led reklama klubovi imati mogućnost da ostvare i dodatne prihode", oglasili su se iz NFSBiH.

Pet klubova koji se nisu odazvali na poziv Saveza sada će imati poseban sastanak. Radi se o Sarajevu, Željezničaru, Veležu, Tuzli City i Slobodu.

Kako SportSport.ba saznaje oni će sutra u 10 sati u hotelu "President" u Ljubači, nedaleko od Tuzle, održati formalni sastanak, a dva sata kasnije će izaći u javnost i na press konferenciji obrazložiti svoje stavove i povući možda neke konkretne poteze.

[poll]https://sportsport.ba/polls/preview/112[/poll]

Na ovoj sjednici prisustvovat će pet predsjednika spomenutih pet "buntovnika". Nema nagovještaja šta bi moglo da bude epilog svega, ali pojedini su, poput Veležova predsjednika Šemsudina Hasića, nagovještavali čak i ono najgore - istupanje iz lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ja nisam spreman da učestvujem u takmičenju u kojem se unaprijed zna ko će biti pobjednik i zato ćemo se boriti. Ta borba je bila i mene je do sada koštala značajnih materijalnih sredstava, ali to je nebitno. Uspijevao sam uvijek da kažem ono što mi je na duši i te su riječi dopirale tamo gdje je trebalo jer smo vrlo brzo dobijali kaznu. I Velež svoju i ja svoju", govorio je Hasić prije pet dana na Skupštini mostarskog kluba.

"Nemojte se začuditi ako FK Velež, a na osnovu svog Upravnog odbora, odluči da neće nastaviti prvenstvo. Ja prvi neću biti predsjednik kluba i putovati na utakmice, a da znam da ću izgubiti. Imali smo iskustvo sudije Gigovića u Banjoj Luci i niz sudija poslije toga koji su nam kidali glave. Ovaj put ni mi, ni značajan broj klubova u Bosni i Hercegovini to nećemo dozvoliti", jasno je poručio Hasić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.