Na lijep način se rastao sa Plavima

Alispahić i večeras uz Željezničar: Po pobjedu!

S. Mlaćo
Željezničar večeras od 21 sat igra meč prvog kola Premijer lige protiv Borca.

Radi se o derbi susretu, a oba tima žele uspješno krenuti u sezonu. Banjalučanima pripada uloga favorita, no nema sumnje da će nogometaši Željezničara učiniti sve da obraduju navijače i pomrse planove aktuelnom prvaku.

Plavi su doživjeli velike promjene u igračkom kadru, a između ostalih klub je napustio iskusni vezista Mehmed Alispahić.

Alispahić je na Grbavici proveo dvije godine, te navijačima ostao u veoma lijepom sjećanju.

Ovog ljeta je napustio klub, a zbog cjelokupne situacije odlučio je postići dogovor sa klubom i oprostiti određena dugovanja.

"Napravili smo sporazum na obostrano zadovoljstvo zbog čega sam sretan s obzirom da sam na Grbavici proveo dvije lijepe godine. Pamtit ću samo ono dobro jer toga je mnogo bilo. Davao sam od sebe u svakom momentu maksimum, nekada je to bilo dovoljno, nekada i nije. Nisam prestajao igrati i trenirati i kada smo bili bez ikakvih primanja i mislim da sam tako pokazao šta mi Željezničar kao klub znači", istakao je Alispahić za SportSport.ba početkom mjeseca pri odlasku sa Grbavice.

Pružao je uvijek maksimum, a sada potvrdio da je ostao navijač Željezničara, što navijači itekako cijene.

Govori to i objava pred duel sa Banjalučanima kojom je pokazao da će večeras bodriti svoj bivši tim.

Uz fotografiju sa vječitog derbija napisao je: "Po pobjedu. Sretno Željo“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Alispahić je u dresu Željezničara odigrao ukupno 51 utakmicu i pritom je postigao četiri pogotka, kojima je dodao i tri asistencije. U svojoj bogatoj karijeri nastupao je između ostalog i za Iskru u kojoj je ponikao, Šibenik, Dinamo, Rijeku, Sarajevo i Slobodu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.