Svi detalji sutrašnjeg sastanka "petorke": Sve će saopštiti u 12 sati

Svi detalji sutrašnjeg sastanka "petorke": Sve će saopštiti u 12 sati · Saznajemo

E. Škorić

Nezadovoljni odnosom Saveza, pojedini klubovi Premijer lige BiH odlučni su da nešto promijene.

Naime, Nogometni savez BiH je jučer organizovao sastanak sa svim klubovima Premijer lige s ciljem poboljšanja saradnje na polju marketinga i komunikacija. Ipak, na sastanku nije bilo predstavnica pet klubova.

"Očigledno da ovim klubovima ne znači puno ni to što su u protekloj sezoni iz nagradnog fonda dobili tri puta više sredstava nego prethodnih godina, što praktično Savez plaća troškove svim službenim licima te što će u ovoj takmičarskoj sezoni uvođenjem led reklama klubovi imati mogućnost da ostvare i dodatne prihode", oglasili su se iz NFSBiH.

Pet klubova koji se nisu odazvali na poziv Saveza sada će imati poseban sastanak. Radi se o Sarajevu, Željezničaru, Veležu, Tuzli City i Slobodu.

Kako SportSport.ba saznaje oni će sutra u 10 sati u hotelu "President" u Ljubači, nedaleko od Tuzle, održati formalni sastanak, a dva sata kasnije će izaći u javnost i na press konferenciji obrazložiti svoje stavove i povući možda neke konkretne poteze.

Na ovoj sjednici prisustvovat će pet predsjednika spomenutih pet "buntovnika". Nema nagovještaja šta bi moglo da bude epilog svega, ali pojedini su, poput Veležova predsjednika Šemsudina Hasića, nagovještavali čak i ono najgore - istupanje iz lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ja nisam spreman da učestvujem u takmičenju u kojem se unaprijed zna ko će biti pobjednik i zato ćemo se boriti. Ta borba je bila i mene je do sada koštala značajnih materijalnih sredstava, ali to je nebitno. Uspijevao sam uvijek da kažem ono što mi je na duši i te su riječi dopirale tamo gdje je trebalo jer smo vrlo brzo dobijali kaznu. I Velež svoju i ja svoju", govorio je Hasić prije pet dana na Skupštini mostarskog kluba.

"Nemojte se začuditi ako FK Velež, a na osnovu svog Upravnog odbora, odluči da neće nastaviti prvenstvo. Ja prvi neću biti predsjednik kluba i putovati na utakmice, a da znam da ću izgubiti. Imali smo iskustvo sudije Gigovića u Banjoj Luci i niz sudija poslije toga koji su nam kidali glave. Ovaj put ni mi, ni značajan broj klubova u Bosni i Hercegovini to nećemo dozvoliti", jasno je poručio Hasić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Вултурес
Bla bla bla opet BORAC,VICO, BORAC, VICO, BORAC, VICO, nek vas bude sramota jesu li BORAC I VICO krivi sto ste ispali od Amatera,da jesu oni su tu umiješali prste, sramota, ja se pitam samo ko je izbacio BORAC dva puta iz Premijer Lige ? Da vas podsjetim prvi put kad ste nastimali utakmice i izbacili BORCA, a drugi kad ste platili savezu da BORAC nedobije licencu. Jel vam smeta SRPSKI klub? Nek nek vam smeta i zapamtite BORAC će igrati konferencijsku ligu BORACCCC neće zeljo neće sarajevo nego BORAC igra Evropska Takmičenja BANJA LUKA ne malo smrdljivo mjesto sarajevo, jel vas boli to??? Sad neka savez izbaci klubove sto bojkotuju, a da još kad veceras prime 2-3 komada u sarajevu biće krive sudije, kontrolori a da na kraju čak će vam biti krivi i mtel i Dodik pa i REPUBLIKA SRPSKA…Al u svemu meni je drago plačite picke malene plačite kme kme kme žalite se UEFI I FIFI samo tako i možete, tako ste se i 92 žalili amerikancima jel vi drugcije ne umete nego da se žalite i plakiteee, kme kme kme , a da i veceras kad se popisamo po malenom mjestu zvanom sarajevo nemojte umrijeti od tuge čekamo vas u BANJA LUCI REPUBLIKA SRPSKA , da vam se tek popisamo u usta… I nakon ovog komentara brze bolje prijavite komentar, jel vas istina boli, žalite se samo to i znate, kme kme kme kme kme kme kme kme kme kme kme kme plači plači manje ćeš da piškiš, ????
4 55
ciroa
Чим је Србин на челу савеза одмах вам није по вољи... А док су бошњаци владали онда није било ни лоповлука ни петорке?!
2 30

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi