Nakon odlaska Kovačevića

Sarajevo u potrazi za golmanom, Burić prvi izbor? · Saznajemo

Endin Čaušević

Iskusni bh. golman Jasmin Burić trenutno je bez kluba nakon što mu je istekao ugovor sa Hapoel Haifom.

Ovaj 34-godišnji Zeničanin u Hapoelu iz Haife branio je prethodne dvije sezone, ali nakon što mu je istekao ugovor ovog ljeta odlučio je da napusti klub.

Burić je prije Hapoela proveo čak deset sezona u Lechu iz Poznana gdje je ostavio zaista dubok trag, a sada bi se nakon 12 godina mogao vratiti u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Naime, Burić je ponikao u zeničkom Čeliku za koji je branio do početka 2009. godine kada je prešao u Lech.

Nakon 12 godina u inostranstvu Burić bi se mogao vratiti u Premijer ligu, a kako saznajemo ovaj iskusni golman je na meti Sarajeva. Kontakti su neslužbeni uspostavljeni prije mjesec dana, a nedavno su obnovljeni. 

Klub s Koševa je u potrazi za golmanom nakon što je Vladan Kovačević napustio ekipu ovog ljeta, a čini se da im je upravo Burić prvi izbor.

Sarajevo je ostvarilo kontakt s Burićem i jasno je da ga žele dovesti na Koševo, a šta će od svega biti sigurno će se znati jako brzo.

[poll]https://sportsport.ba/polls/preview/147[/poll]

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Burić je nakon isteka ugovora s Hapoelom imao ponudu da ostane u Izraelu, ali u drugom klubu, no na kraju se dvije strane nisu dogovorile oko uslova.

Ovaj 34-godišnji čuvar mreže prošao je sve reprezentativne selekcije BiH, a debi u A-selekciji imao je 2008. godine u duelu protiv Azerbejdžana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.