Za 14 dana vanredna Skupština FK Sarajevo, navijači taj dan željno iščekuju

Povratak Tana

Za 14 dana vanredna Skupština FK Sarajevo, navijači taj dan željno iščekuju

E. Škorić

Vanredna Skupština Fudbalskog kluba Sarajevo bit će održana početkom narednog mjeseca, saznaje SportSport.ba.

Predsjednik kluba Damir Kasum zakazao je vanrednu sjednicu Skupštine bordo kluba, a ista će biti održana za 14 dana, odnosno na samom početku augusta, kako nam je rečeno iz izvora bliskih vodećim ljudima kluba.

Glavna tačka i ono što navijače zasigurno najviše i zanima bit će pravno imenovanje Vicenta Tana za novog - starog vlasnika kluba. Proces preuzimanja kluba je u toku, a Tan želi da investiranjem vrati Sarajevu stari sjaj i da poboljša situaciju u klubu.

Tan nije jedini investitor koji će ući u FK Sarajevo.

"Pored Tana u klub dolazi još jedan investitor koji će imati određeni udio u upravljačkim pravima. Kada se sve pravno riješi obavijestit ćemo javnost o promjenama u upravljačkim strukturama", saopšteno je iz FK Sarajevo za SportSport.ba.

Vincent Tan je vlasnik FK Sarajevo postao krajem 2013. godine i imao je brojne investicije u klub sa Koševa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ipak, u martu 2019. godine odlučio je prodati 60 procenata vlasničkog udjela Nguyen Hoaiju Namu, dok je on zadržao 30 procenata vlasništva.

Nakon što je Nam odlučio prije nekoliko dana se povuče iz kluba, rukovodstvo tima sa Koševa najavilo je povratak malezijskog biznismena u klub i to se ispostavilo kao tačno. Sada se čeka i zvaničan povratak popularnog Amidže, čiji dolazak bi trebao da označi početak jednog boljeg vremena na Koševu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Amidza is back
8 0
vuckobih
Da, davno je ovo Zabranjeno Pusenje odsviralo. Pare, pare pokrecu svijet politiku i nogomet parama ja kupujem sve jahte, konje, zamkove Para vrti tamo gdje burgija ne moze parama mogu kupiti sve politicare, novine, sudije Parama mogu sve lijepe zene imati svi oko mene moraju glavom klimati Dobre jarane para kupit' ne moze jarane para kupit' ne moze
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi