Sloboda pobijedila Rudar

Žižović prezadovoljan otvaranjem sezone: Uvijek ćemo igrati na pobjedu

Midhat Šljivak

Sloboda je u 1. kolu Premijer lige na Tušnju savladala Rudar Prijedor sa 1:0.

Jedini gol na meču postigao je rezervista Mirsad Ramić u 80. minuti meča, ali Sloboda je do tri boda došla sasvim zasluženo.

Tuzlaci su tokom kompletnog meča bili bolji rival i na kraju su upisali pobjedu. Zadovoljan je trener tuzlanskog tima Mladen Žižović nakon pobjede.

"Teška i napeta utakmica. Možemo biti zadovoljni otvaranjem sezone. Rudar je nezgodan i brz rival. Nemam primjedbe na zalaganje i pobjeda je apsolutno zaslužena", rekao je Žižović za Moja TV.

Sloboda će u 2. kolu Premijer lige gostovati kod Radnika u Bijeljini. Žižović najavljuje da njegov tim i tu ide na trijumf.

"Mi ćemo u svakoj utakmkci ići na pobjedu. Radnik ima problema i mi ćemo pokušati doći do bodova".

Trener gostiju Nikica Milenković je čestitao domaćem timu na pobjedi.

"Pohvalio bih Slobodu. Imali su inicijativu, a mi smo imali problem u stvaranju igre. U drugom poluvremenu smo mogli prije njih doći do gola. Nogomet se igra radi golova, čestitke Slobodi", rekao je Milenković za Moja TV.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Teško je dati gol, a ako ne daš gol u gostima kako ćeš uzeti bodove".

Rudar u narednom kolu igra domaći meč protiv Širokog Brijega.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.