Nova imena na Grbavici

Crnčević i Vištica nove akvizicije FK Željezničar? · Saznajemo

Midhat Šljivak

FK Željezničar bi u ostatak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine mogao ući jači za dva imena.

Novi igrači tima sa Grbavice, kako SportSport.ba neslušbeno saznaje, trebali bi postati veznjak Mate Crnčević i lijevi bočni fudbaler Branimir Vištica.

Mate Crnčević je prošao omladinske kategorije zagrebačkog Dinama. Ima 26-godina i može pokrivati više pozicija, ali primarna pozicija mu je defanzivni vezni.

Ovaj nekadašnji mladi reprezentativac Hrvatske proteklu polusezonu je igrao u redovima drugog tima Dinama, a ranije je igrao za nekoliko hrvatskih niželigaša.

Nakon odlaska iz Dinama 2014. godine potpisao je za Neretvanac iz Metkovića, a zatim je igrao za Cibaliju i Hrvatski Dragovoljac.

Branimir Vištica igra na poziciji lijevog beka i ima 20 godina. Ovaj rođeni Ljubušak prošao je omladinsku školu Širokog Brijega, a od prošle godine je član zagrebačke Kustošije.

Željezničar je u novu sezonu Premijer lige ušao sa znatno izmijenjenim sastavom u odnosu na prošlu. Šansu su dobili mladi fudbaleri uz nekoliko onih iskusnijih koji to sve vode.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pojačanja će naravno dobro doći Tomislavu Ivkoviću kako bi što više mogao rotirati u ostatku sezone koja će sasvim sigurno biti duga i naporna.

Plavi su u novu sezonu krenuli remijem protiv aktuelnog prvaka Borca (1:1), a u narednom kolu ih čeka gostovanje na Tušnju kod Tuzla Cityja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.