Spursi imaju 45 miliona funti na raspolaganju

Tottenham sprema ponudu za Suareza

Trener Tottenhama, Harry Redknapp je otkrio da želi tim pojačati sa još tri igrača, a nova meta je napadač Ajaxa, Luis Suarez.

Uprava Spursa sprema 45 miliona funti za pojačanja, a na vrhu liste želja se nalazi Suarez. S obzirom da je Ajax doveo dva napadača, Hossama Midu i El Hamdaouia, vrlo je moguće da prodaju Urugvajca za neki dobar iznos.

Već od ranije se na meti londonskog kluba nalaze dvojica igrača Manchester Cityja, Craig Bellamy i Micah Richards.

31-godišnjeg Velšanina, Redknapp vidi kao idealno rješenje za napad u njegovoj novoj formaciji 4-2-3-1, koja će mu kako kaže donijeti više uspjeha u Ligi prvaka.

Jonathan Woodgate i Ledley King su često van terena zbog povreda, te bi Micah Richards bio sjajno pojačanje u odbrani za Pijetlove. City procjenjuje vrijednost 22-godišnjeg odbrambenog igrača na 15 miliona funti, no u Tottenhamu se nadaju da bi ga mogli dovesti i za devet miliona funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.