Sablić nakon trijumfa u Posušju

"Kada znamo da od oktobra prošle godine u ligi nismo slavili u gostima, ova pobjeda još više znači"

Endin Čaušević

Fudbaleri Sarajeva danas su u gostima pobijedili Posušje sa 2:0 u meču drugog kola Premijer lige BiH.

Bordo klub je u prvom kolu poražen na svom terenu od Tuzla Cityja, ali danas se iskupio navijačima pobjedom na Mokrom Docu protiv Posušja.

Sarajevo je povelo u 39. minuti utakmice kada je Cmiljanić pogodio za 1:0 nakon asistencije Dupovca.

Utakmica je bila riješena u 72. minuti. Nakon kornera Palić je pogodio prečku, a lopta se nakon toga nezgodno odbija od nogu Ljubića koji matira svog golmana i to je bilo 2:0 za bordo klub.

Goran Sablić ni danas nije bio na klupi Sarajeva jer njegova registracija još uvijek nije riješena, ali je dao komentar nakon pobjede njegove ekipe.

"Važna tri boda u teškoj utakmici, u teškim uslovima i protiv motivisanog protivnika koji je imao dobru podršku s tribinama. Znali smo da će biti teško za nas. Odlučili smo se za nešto pragmatičniji pristup u utakmici. Nismo težili da imamo posjed i da mi budemo ti koji kontrolišemo loptu", rekao je Sablić i dodao.

"Više smo imali intenciju da iskontrolišemo prostor iz razloga što je bilo dosta novih igrača, koji u kondicijskom smislu još nisu u optimalnoj formi. Računali smo na njihov individualni kvalitet prema naprijed, da će nam donijeti protiv ekipe Posušja situacije koje ćemo uspjeti realizovati u našu korist. To se i ostvarilo pa čestitam momcima na tri boda".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo u narednom kolu igra derbi protiv Zrinjskog, a Sablić se osvrnuo i na ovu utakmicu.

"Kada znamo da od desetog mjeseca prošle godine u prvenstvu nismo pobijedili u gostima, ova pobjeda još više znači. Nadam se da ćemo za sedam dana biti u još boljoj fizičkoj spremi i da će igrači, koji iz raznih razloga nisu mogli nastupiti, biti spremni da pojačaju roster za domaću utakmicu protiv Zrinjskog".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.