Oruč: Rezultat se uvijek piše, ranije smo imali po 15 šansi, a gubili smo utakmice

Oruč nakon pobjede u Posušju

Oruč: Rezultat se uvijek piše, ranije smo imali po 15 šansi, a gubili smo utakmice

E. Čaušević

Sarajevo je danas u gostima pobijedilo ekipu Posušja sa 2:0 u meču 2. kola Premijer lige BiH.

Nakon poraza u prošlom kolu od Tuzla Cityja (1:2) ekipa Sarajeva danas je uspjela da dođe do tri boda na Mokrom Docu.

Bordo klub poveo je u 39. minuti utakmice kada je mrežu domaćeg tima zatresao Cmiljanić.

Konačan rezultat u ovoj utakmici postavljen je u 72. minuti. Nakon kornera Palić je pogodio prečku, a lopta se nakon toga nezgodno odbija od nogu Ljubića koji matira svog golmana i to je bilo 2:0 za bordo klub.

Nakon utakmice izjavu za Moja TV dao je pomoćni trener Sarajeva, Abdulah Oruč, koji je i danas bio na klupi bordo kluba umjesto Gorana Sablića.

"Bilo je situacija kada smo igrali dobro, a nismo imali pozitivan rezultat. Rekli smo u najavi da ćemo učiniti sve da dođemo do dobrog rezultata. Protiv Tuzla Cityja statistika je bila na našoj strani, a mi smo izgubili", počeo je Oruč i nastavio.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nismo iznenađeni igrom Posušja jer smo uradili skauting. Ovo im je prvi meč na domaćem terenu u Premijer ligi nakon 12 godina i znali smo da će biti motivisani tako da nas nisu iznenadili".

"Odigrali su dobro, a mi nismo odgovorili u nekim momentima kako treba, ali u cjelini smo zalaganjem i željom zaslužili ovaj pozitivan rezultat. Rezultat se uvijek piše, ranije smo imali po 15 šansi i gubili, ali danas je drugačije i to je fudbal".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli
Admini na ovom portalu cisti debili,ja kad napisem nesto o sportu bez razloga brisu.A ove nacionalisticke i velicanje ratni zlocninaca ne brisu
8 1
rabodimis
Na povratku prvo "nagradit" Adilovica sa otkazom.. Hitno !!! Njagov "savjet" nas je mnogo kostao.. Belmin je golman za razliku od one rupe..
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi