Iza sebe ima sjajnu sezonu

Nesuđeni bh. reprezentativac ovog ljeta pravi transfer karijere?

Samir Mlaćo

Nesuđeni bh. reprezentativac Kristijan Lovrić mogao bi napustiti redove Gorice.

Naime, dva kluba su izrazila želju da dovedu Lovrića u svoje redove već ovog ljeta.

Radi se o Celticu te italijanskoj Veroni.

Čeka se konkretna ponuda, navodi Index.hr.

Lovrić se povezivao sa BiH, no na kraju je dobio poziv selektora Hrvatske.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Zvali jesu, bilo je kontakta pošto je moj otac iz Bosne i Hercegovine i logičan slijed je bio da odem tamo, jer znamo kakva je konkurencija u Hrvatskoj. Međutim, srce kuca za Hrvatsku, što se zna", rekao je Lovrić nedavno i dodao.

"Svakom igraču koji je rođen u Hrvatskoj je san da igra za Hrvatsku. To je nasvjetiji dres za sve igrače, za mene sigurno i kada je uslijedio poziv više nije bilo nikakve dileme za šta ću se odlučiti. Bili su korektni, htjeli su me, ali Hrvatska je Hrvatska, viceprvak svijeta. Puno zdravije je biti u ovakvom okruženju, trebaš se nametati u jakoj konkurenciji i smatram da je puno bolje da se možeš boriti za nešto", istakao je fudbaler Gorice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.