Nova evropska blamaža Splićana

Katastrofa Hajduka u Kazahstanu: Bili prokockali 2:0 i ispali!

S. Grebović

Fudbaleri kazahstanskog Tobola priredili su jedno od većih iznenađenja u ovogodišnjim kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Prije sedam dana Bili su na Poljudu u sjajnoj atmosferi nadigrali ekipu Tobola i lagano je savladali sa 2:0 i tako sebi znatno olakšali posao u revanšu.

Fraza da je "2:0 najopasniji rezultat" na svojoj koži su osjetili upravo Splićani koji su danas na gostovanju u Kazashstanu tu prednost uspjeli da prokockaju.

Nakon prvih 45 minuta golova nije bilo i tada je sve išlo na noge gostima, međutim u nastavku pravi košmar za tim sa Poljuda.

Prvo je u 56. minuti srbijanski internacionalac Jovančić koji je više sretno nego spretno pogodio mrežu gola Hajduka. 

Samo pet minuta kasnije gostujući golman Kalinić je ponovo morao po loptu u svoju mrežu kada ga je matirao Sergeev.

U momentima dok su bili upaljeni svi alarmi u Hajduku, njihovu mrežu je još jednom zatresao sjajni Sergeev koji je izbjegao ofsajd zamku i postavio velikih 3:0, što je u tom momento domaće vodilo dalje.

Gosti su se vrlo brzo mogli vratiti u meč, ali sa 11 metara Krovinović nije uspio pogoditi jer je njegov udarac odbranio golman Mokin.

Ono što nije uspio Krovinović uradio je Sahiti, koji je u sudijskoj nadoknadi nakon velike gužve pogodio za 3:1 i tim se rezultatom otišlo u produžetke.

Splićani nisu uspjeli iskoristiti voljni momenat koji je bio na njihovoj strani, budući da su domaći dvije minute prije isteka drugog produžetka preko Tagybergena došli do konačnih 4:1 koje ih je odvelo u treće pretkolo.

Tako je Hajduk uspio da prokocka 2:0 iz prvog meča i tako svojim navijačima priredi jedno neugodno iznenađenje na samom startu sezone.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Konferencijska liga, 2. pretkolo:

Tobol - Hajduk 4:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.