Sjajna noć za Rođene

Pogledajte penale kojima je Velež srušio AEK

Midhat Šljivak

Velež je večeras srušio AEK u Atini.

Nakon 120 minuta igre bilo je 1:0 za AEK, pa se pristupilo izvođenju penala.

Tamo su se Rođeni bolje snašli. Zabili su tri gola, a AEK dva. Bogdanović je skinuo dva penala, a jednom su domaći pogodili stativu.

Pogledajte penal seriju.

Izabranici Feđe Dudića napravili su čudo i to ne samo večeras, nego i prije sedam dana na Grbavici.

Bili su blizu prolaska u narednu rundu i u regularnom dijelu utakmice, no u posljednjim trenucima AEK je pogodio i osigurao je produžetke.

No, nisu gubili glavu Rođeni. Znali su da u penal seriji imaju priliku. Odlično su taktički odigrali produžetke, čekali su penala i uspjeli su.

Sjajno je golman Veleža branio, uspio je "skinuti" tri penala i on je junak večerašnjeg Veležovog trijumfa.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Nakon posljednjeg penala uslijedilo je veliko slavlje Rođenih. Zasluženo, sasvim zasluženo. Zaslužili su Rođeni, zaslužio je Mostar, zaslužila je Bosna i Hercegovina.

A, nije kraj. Može Velež još više. može Velež i do naredne runde. Niko im ne može zabraniti da sanjaju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.