Barcelona pobijedila sa 3:0

Depay zablistao protiv Stuttgarta, Pjanić igrao u finišu utakmice

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone danas su u prijateljskoj utakmici pobijedili Stuttgart sa 3:0.

Katalonci se već nekoliko dana nalaze na pripremama u Njemačkoj, a to su iskoristili da odigraju prijateljsku utakmicu na Mercedes-Benz Areni protiv ekipe Stuttgarta.

Za Barcelonu je ovo treće pripremna utakmica, te je ekipa Ronalda Koemana upisala novu pobjedu.

Katalonski klub slavio je sa 3:0, a navijači Barcelone posebno su oduševljeni igrom Memphisa Depayja koji je po prvi put nastupio u početnom sastavu, te je itekako opravdao očekivanja.

Barcelona je veoma dobro otvorila utakmicu i uspjela je povesti sa 1:0 u 21. minuti utakmice.

De Jong je poslao dugu loptu za Depayja koji je sjajnim driblingom izbacio jednog igrača Stuttgarta i zatim je pogodio mrežu njemačkog kluba i doveo Barcelonu u prednost.

Barcelona je do drugog gola došl au 36. minuti. Depay i Griezmann su odlično kombinovali, a lopta na kraju dolazi do Demira koji pogađa mrežu Stuttgarta za 2:0.

U drugom poluvremenu gledali smo nešto mirniju utakmicu. Bilo je nekoliko solidnih šansi na obje strane i Stuttgart je pokušao da se vrati, ali nisu uspjeli.

Barca je utakmicu riješila u 73. minuti kada je Griezmann odlično uposlio Riquija Puiga koji pogađa za 3:0.

U 79. minuti šansu je dobio i Miralem Pjanić. Samo minut kasnije Pjanić je odlično prošao po desnoj strani i uposlio Manaja koji je bio sam ispred golmana domaćih, ali nije uspio da postigne pogodak.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, te je Barcelona slavila sa 3:0.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.