Zvanično predstavljen

Čovjek koji je za 16 minuta zabio četiri gola u jesen karijere stigao u Premijer ligu · Zvanično

Admin Čaušević

Iako je nova sezona Premijer lige uzela maha pojedini klubovi i dalje rade na igračkom kadru. 

Posušje je u prva tri kola upisalo isto toliko poraza, ali daleko od toga da je razočaralo pšto je pružilo dostojan otpor favorizovanim Veležu, Sarajevu i Željezničaru.

SportSport.ba je prije nekoliko dana najavio da će na Mokri Dolac stići iskusni Dario Blagojević, a danas je stigla i zvanična potvrda tog transfera.

Iz Posušja su saopštili da je sa bivšim igračime Goražda, Budućnosti i Sutjeske dogovorena saradnja do kraja sezone.

Interesantno da je 32-godišnji Blagojević tokom cijele karijere igrao u drugom rangu bh. fudbala, odnosno nastupao je na terenima u Prvoj ligi RS i Prvoj ligi FBiH.

Ljubitelji bh. fudbala ga pamte po fantastičnom učinku od prije dvije godine kada je kao fudbaler Goražda zabio četiri gola za 16 minuta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bilo je to u maju 2019. godine kada je u razmaku od 14. do 30. minute servirao "poker" bihaćkom Jedinstvu.

Inače, prije dolaska u Posušje Blagojević je imao kratki angažman u Sutjeski iz Foče, a prošle sezone igrao je za Goražde.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.