U Posušju imaju za čime da žale, no optimizam je i dalje na visokom nivou
Detalj sa jučerašnjeg meča Željezničara i Posušja

Ćoriću puna podrška, novi derbi već narednog vikenda

U Posušju imaju za čime da žale, no optimizam je i dalje na visokom nivou

S. Mlaćo
Nogomet je najvažnija sporedna stvar na svijetu, igra koja donese mnogo radosti i sreće, no često zna i pokazati svoju drugu stranu. Udarim vam 'šamar', baci vas na pod i skrati bar desetak godina života.

Svejedno vam na ovaj ili onaj način kaže da nema odustajanja. Ko odustaje, taj svakako nema šta da traži u životu.

Tri poraza i tri susreta bez postignutog pogotka skor je HŠK Posušje na otvaranju nove sezone Premijer lige.

Djeluje to onako na prvu kristalno jasno. Zalutali, ne znaju igrati, ili narodski 'nemaju pojma'.

A potpuno je drugačije.  Posušani su po povratku u Premijer ligu na startu sezone imali tri veoma kvalitetna rivala. Velež, Sarajevo i Željezničar. I skor je nula. A mogao je biti poprilično drugačiji.

Nisu se izabranici Denisa Ćorića obrukali nijedan meč, čak naprotiv. Osvojili su mnogo simpatije, ali kao da ima trebaju simpatije. Trebaju im bodovi. Nakon vrlog tvrdog meča u Mostaru koji je 'prelomio' na svježinu Brandao, te duela protiv Sarajeva koje je na premijerligaško iskustvo odnijelo tri boda u susretu u kojem je Posušje imalo sve osim postignutog pogotka, stigao je meč sa još jednim timom iz Sarajeva.

Oglasi

I na Grbavici su se momci iz Hercegovine pokazali u više nego lijepom svjetlu. Željezničar je slavio na 'mišiće', uz veliku podršku navijača koji su momčad 'pogurali' kada je to bilo najpotrebnije, u momentima kada su domaći otvoreno strahovali od primljenog pogotka.

Landeka, Barišić, Begić, Vukoja i društvo imali su svoje prilike, no vidljiv je bio nedostatak pravog realizatora koji bi neke od prilika 'spakovao' u mrežu i bod(ove) odnio u Hercegovinu.

“Negdje će im se vratiti, lijepo igraju, korektno, kulturno“, čulo se sa zapadne tribine među čelnicima i navijačima Željezničara.

“Kada sve sagledate čestitke Želji na tri boda, mi idemo dalje. Nakon tri kola nula bodova i golova. Što se tiče same igre ne znam da je neko od novajlija koje ušao u Premijer ligu igrao ovako i ostaje žal zbog momaka", bile se riječi Denisa Ćorića, šefa struke Posušja nakon meča.

Oglasi

Gospodski maniri krase Ćorića. Nakon meča pojavio se odmah u Plavom salonu, onako prijateljski i neformalno porazgovarao sa novinarima, a zatim čestitao Željezničaru, ali i svojim momcima. Uvijek raspoložen, susretljiv prema novinarima, protivnicima, sudijama, uz maksimalno poštovanje i respekt svakog. 

Ćorić je trenerska budućnost naše zemlje, iza sebe već ima premijerligaško iskustvo u Širokom Brijegu, a zatim je sa Posušjem 'prekucao' Prvu ligu FBiH, iste sezone kada je ekipa i došla u taj rang.  Bila je to 'najčišća' titula u jednoj od najtežih liga. Znaju to oni koji su bili u istoj ili su i još.

Nakon sinoćnjeg meča šefa struka kluba sa Mokrog Doca kazao je da će porazgovarati sa Upravom, te vidjeti 'šta i kako dalje'.

Kako saznajemo, a sasvim očekivano, Ćorić je dobio potpunu podršku Uprave kluba i nastavit će svoj put na klupi Posušja. Još jači i motivisaniji, jer na muci se poznaju junaci.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I Uprava kluba sa Mokrog Doca radi sjajan posao, prepoznaju to i navijači. Prelijepo je bilo vidjeti na Mokrom Docu protiv Sarajeva ispunjene tribine, navijačku euforiju koja trese ovaj hercegovački grad još od osvajanja titule u bh. 'cvajti'. Do 'jučer' je Posušje igralo Drugu ligu Jug, danas je premijerligaš, ozbiljan kolektiv. Mnogo je urađeno na infrastrukturi, dodatno ojačan omladinski pogon, uspostavljene brojne konekcije prema mnogo većim klubovima...

Već narednog vikenda u Posušje stiže aktuelni prvak FK Borac. Posušje će tražiti prve bodove, a ukoliko ponove igru iz prva tri kola i uz malo sreće sigurno je da domaći mogu do bodova protiv neuvjerljivog Borca.

Top Komentari

enko
Tako to radi prava uprava,ovdje je evidentna dobra igra i htijenje al nema srece.bice rezultata
4 0
user1585859035
Uigravaju ekipu za prvu federalnu
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi