Prijateljski meč

Željezničar slavio s 2:0 protiv Rudara, viđen i eurogol u finišu

Edmir Škorić

Željezničar je odigrao još jednu prijateljsku utakmicu između dvije prvenstvene. Gost na pomoćnom terenu stadiona Grbavica bio je kakanjski Rudar, a Plavi su na kraju slavili s 2:0.

Trener Tomislav Ivković danas je pružio šansu igračima koji manje igraju u prvenstvu, a starteri su, između ostalih, bili i iskusni Bekrić te Kosorić.

Prvi je na meču priliku imao Duraković, koji je pucao preko gola. U 18. minuti Gasal postiže lijep pogodak i ispostavit će se da će to do same završnice biti jedini gol na utakmici, a onda će iskusni Bekrić zabiti golčinu za konačnih 2:0.

Rudar je u prvom poluvremenu imao šansepreko Kulovića i Bešića, ali je ostalo 1:0. Istakao se mladi golman Željezničara Muftić posebno kod prilike Bešića u finišu prvog dijela.

U nastavku su treneri očekivano dosta mijenjali. Rudar je bio nešto konkretniji, ali nije uspio da zatrese mrežu Plavih.

Bekrić je imao jedan pokušaj na startu drugog poluvremena, a na drugoj strani Bešić izlazi sam na golmana domaćih, no na kraju šutira preko gola. Otvoreno su gosti iz Kaknja igrali u nastavku, a dobru šansu ne koristi i Mušija.

Bekrić postiže eurogol iz slobodnjaka u samoj završnici i donosi Željezničaru konačnih 2:0.

Plavi nakon pobjede nad Posušjem u prvenstvu imaju četiri boda, a u četvrtom kolu idu na teško gostovanje ekipi Zrinjskog.

Željezničar - Rudar 2:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Muftić, Musić, Jahić, Kosorić, Vištica, Duraković, Crnčević, Gasal, Bekrić, Hrelja, Zdunić.

Rudar: Bekan, Duraković, Bečak, Musić, Gačan, Sadiković, Goralija, Džafić, Čehajić, Kulović, Bešić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.