Plemići uvjerljivi

Zrinjski petardom najavio derbi protiv Željezničara

S. Grebović

Fudbaleri Zrinjskog danas su bili uvjerljivi u prijateljskoj utakmici protiv hrvatskog niželigaša Trnja sa 5:0.

Riječ je o ekipi koja nastupa u 3. HNL, a koja je danas u sklopu prijateljskog meča gostovala u Mostaru.

Trener Plemića Sergej Jakirović, priliku je dao uglavnom mlađim igračima, no oni su i više nego ispunili njegova očekivanja, što i sam rezultat govori.

Sjajnu je partiju pružio mladi Franko Sablić koji je postigao het trik, a u strijelce su se još upisal Franjo Vrljić i Anes Vazda.

U drugom dijelu igre zaigrao je i Marko Tešija, koji bi sutra trebao potpisati ugovor sa ekipom Zrinjskog.

Riječ je o 29-godišnjem Splićaninu koji dolazi iz redova grčkog Xanthija, a koji igra u veznom redu.

Za Zrinjski su danas nastupili: Soldo (60' Kukić), Vrankić, Bošković, Magdić (60' Vrljić), Čoko, Zlomislić (60' Tešija), Vazda, Malekinušić (60' Sabljić), Gadže (60' Šetka), Škrijelj, Krstovski.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Plemići su u prošlom kolu slavili na Koševu sa 2:0 protiv ekipe Sarajeva, a za vikend ih očekuje još jedan derbi i to protiv ekipe Željezničara.

Taj meč na rasporedu je u subotu od 21 sat u Mostaru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.