Šapina na treningu novog tima

Radio i u našoj zemlji

Šapina iz Dinama u Ettifaq

Samir Mlaćo
Nekadašnji trener Brotnja, Zvijezde Gradačac, Metalleghea iz Jajca Romeo Šapina pronašao je novi klub.

Naime, Šapina je posljednji angažman imao u Omladinskoj školi Dinama iz Zagreba gdje je radio sjajan posao.

Sada je stigao poziv iz Saudijske Arabije i brzo je dogovorio angažman u klubu Ettifaq FC gdje će raditi sa mladim selekcijama, trenutno U-15.

Mnogo pažnje se u ovom klubu posvećuje radu sa mladim nogometašima, te nema sumnje da je Šapina napravio pravi potez u svakom pogledu. 

Ettifaq FC je osnovan 1944. godine nakon spajanja tri kluba. Prvi je saudijski tim koji je osvojio međunarodnu titulu – Kup arapskih klupskih prvaka 1984. godine.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ujedno je i prvi tim koji je osvojio Saudijsku Premier ligu bez poraza, te prvi tim iz Saudijske Arabije koji je osvoio GCC Ligu prvaka.

Ukupno ima 13 različith trofeja, a sa klupe su ga između ostalih predvodili Miodrag Ješić, Branko Ivanković, Goran Tufegdžić...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.