Potpisao Marko Tešija

HŠK Zrinjski angažovao još jednog veznjaka · Zvanično

Midhat Šljivak

HŠK Zrinjski u ostatak sezone ulazi jači za još jednog veznjaka.

Novi član Plemića postao je 29-godišnji hrvatski fudbaler Marko Tešija koji je danas potpisao dvogodišnji ugovor sa mostarskim timom.

Tešija je već ranije nastupao u redovima Zrinjskog. U timu je proveo nekoliko mjeseci tokom 2015. godine, ali je potom otišao u NK Zagreb.

[poll]https://sportsport.ba/polls/preview/176[/poll]

Posljednji angažman ovaj fudbaler imao je u grčkom Xanthiju, a ranije je nastupao još u Slovačkoj i Sloveniji.

Karijeru je ovaj fudbaler počeo u ekipi Splita, a u Hrvatskoj je igrao za Zadar, Dugopolje, Zagreb i Rudeš.

Tešija je već nastupio za Zrinjski u prijateljskoj utakmici protiv Trnje koju su Plemići dobili sa 5:0. Odigrao je pola sata u ovoj utakmici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski je novu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine započeo dosta dobro. Savladali su Sarajevo na Koševu sa 2:0, dok su u prvom kolu remizirali kod Širokog na Pecari (0:0).

Novi izazov Plemiće čeka u subotu kada u Mostar stiže ekipa Željezničara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.