"Votka mi je postala najbolji prijatelj u Madridu"

Edmir Škorić

Bivši nizozemski reprezentativac Wesley Sneijder priznao je u svojoj autobiografiji, koja će biti objavljena u petak u Nizozemskoj, da nije baš bio profesionalac dok je igrao za Real Madrid.

Sneijder je ponikao u Ajaxu, ali je 2007. godine prešao u Real Madrid. Tu se i nije proslavio, pa je otišao u Inter s kojim je osvojio trostruku krunu. Kasnije je još igrao za Galatasaray, Nicu i na koncu karijere za Al-Gharafu u Kataru.

"Bio sam mlad i volio sam uspjeh i biti u centru pažnje. Ali stvari su krenule po zlu. Nije bilo droge, ali alkohola... Navikao sam se živjeti kao zvijezda. Obožavani ste kao igrač Real Madrida, šetali smo ulicama i ljudima davali novac", rekao je Sneijder.

"Ostao sam sam nakon razvoda sa suprugom i vidio sam jako malo malu Jessey (kćerka). Boca votke postala mi je najbolji prijatelj. Budio sam se ujutro misleći da je sve u redu, da niko neće shvatiti šta radim i da niko neće primijetiti, ali to me koštalo da budem bolji".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prisjetio se dana kada je tek potpisao za Real Madrid.

"Mijatović, koji je bio sportski direktor, obavijestio me o transferu. Bio je s mojim agentom, izvadio komad papira iz džepa. Tamo je pisalo - tri miliona po sezoni. Ugovor na pet sezona. U Ajaxu sam zarađivao bruto milion. 'Uzmi ili ostavi' je rekao. Uzeli smo bez razmišljanja, a transfer je zavtvoren na 27 miliona eura", ispričao je Sneijder.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.