Elfsborg i Velež remizirali

Šveđani "tužakaju" Velež UEFA-i: U Elfsborgu vjeruju u šok na Grbavici

Admin Čaušević

Elfsborg i Velež su na Boras Areni odigrali 1:1 u prvom meču treće runde kvalifikacija Konferencijske lige. 

Na tribinama Boras Arene našao se podjednak broj navijača Veleža i Elfsborga što je izazvalo određenu potemnju kod domaćih.

U švedskom klubu su odlučili da se sve prijave UEFA-i, piše lokalni medij Boras Tinding nakon što pregledaju snimke dešavanja sa tribina.

U prvom poluvremenu meč je za kratko bio prekinut jer je jedan od gledatelja uletio u teren, isto tako bilo je bacanja raznih predmeta na teren.

"U raznim prilikama ubacivatni su predmeti u teren. Pregledat ćemo video snimke, ako su napravljeni prekršaji, napisat ćemo izvještaj i zatim istražiti sve", rekao je Johan Bolsing, upravitelj stadiona u Borasu.

U međuvremenu pojedini igrači Elfsborga najavljajuju pobjedu svog tima na stadionu Grbavica. Naglasio je i Johan Larsson.

"Frustrirajući osjećaj, ali šokirat ćemo ih dole", poručio je kapiten švedske ekipe.

Nakon izjednačenja Elfsborga Maudo Jarjué je provocirao navijače Veleža prilikom slavlja zbog čega je dobio i žuti karton.

"Ne brine me to. To me motivisalo da budem još bolji", kazao je Maudo kojem su igrali Veleža zviždali prilikom svakog kontakta s loptom nakon što ih je isprovocirao.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Prije revanš susreta obje ekipe će odigrati ligaške mečeve. Velež u nedjelju gostuje Radniku u Bijeljini, a Elfsborg će biti domaćin Degerforsu.

Podsjećanja radi, Velež će Elfsborg dočekati na stadionu Grbavica u četvrtak 12. augusta. Početak susreta je zakazan za 20 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti