Savić i Bilbija zabili

Ekspresna dva gola Zrinjskog protiv Željezničara

Midhat Šljivak

Zrinjski je u finišu prvog poluvremena postigao dva gola protiv Željezničara i ima prednost od 2:0.

Mrežu gostiju iz Sarajeva prvi je pogodio Igor Savić u 37. minuti meča. Nakon ubačaja Bašića Savić se najbolje snašao u kaznenom prostoru i zabio je za 1:0.

Samo četiri minute kasnije Nemanja Bilbija pogađa za 2:0. Dočekao je napadač domaćih loptu Almira Bekića i glavom je matirao Bendera za sigurnih 2:0.

Treneri Sergej Jakirović i Tomislav Ivković su se odlučili za ove sastave večeras:

ZRINJSKI: Kukić, Barišić, Bašić, Ćorluka, Bekić, Savić, Jakovljević, Juranović, Kamenar, Tičinović, Bilbija.

ŽELJEZNIČAR: Bender, Malić, Subašić, Mujezinović, Juričić, Zdunić, Vrhovac, Drina, Blažević, Beća, Mekić.

Glavni sudija meča je Sabrija Topalović iz Zenice. Pomoćnici su Josip Čolić (Kupres) i Stefan Udovičić (Prijedor), dok je četvrti sudija Velimir Drinić iz Modriče.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski je u ovu sezonu ušao jako dobro. Imaju pobjedi u remi iz dvije utakmice i sada su jako blizu nova tri boda.

Sa druge strane Željezničar je odigrao tri utakmice i ima također četiri boda. Pobijedili su Plavi Posušje, remizirali su sa Borcem i poraženi su od Tuzla Cityja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.