Blagaić i Jurica u Širokom

Dvojac iz Hajduka stigao na Pecaru

Midhat Šljivak

NK Široki Brijeg doveo je dvojicu novih fudbalera posljednjeg dana prelaznog roka u Bosni i Hercegovini.

Tim sa Pecare postigao je dogovor sa Hajdukom o dolasku dvojca iz splitskog kluba, a to su Jakov Blagaić i Tin Jurica.

Blagaić ima 21 godinu i igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača. On će na Pecaru doći na jednogodišnju posudbu.

Radi se o fudbaleru koji je igrao za omladinske selekcije Hvatske. Bio je član Hajdukove druge ekipe, a za prvi sastav je odigrao devet utakmica.

Blagaić je prethodno šest mjeseci boravio i na posudbi u ljubljanskoj Olimpiji, gdje međutim nije previše igrao i nastupio je samo šest puta.

[poll]https://sportsport.ba/polls/preview/192[/poll]

Tin Jurica će sa druge strane postati zvaničan član Širokobriježana.

Ovaj 20-godišnjak je također igrao za B tim Hajduka, prošao je sve omladinske selekcije, a igra na poziciji centralnog veznog igrača.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jurica je jedan dio prošle sezone proveo na posudbi u Dugopolju, ali se potom vratio u drugi tim Hajduka gdje je završio proteklu sezonu.

Tim sa Pecare je dobio dva mlada igrača koja su sigurno željna dokazivanja i ostaje nam da vidimo kako će se snaći u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.