Rođeni su sinoć bili u čudu

Zbog čega je Hasić podnio ostavku?

Adnan Beganović

Fudbalski klub Velež je kasno sinoć obavijestio javnost da je prvi čovjek kluba, Šemsudin Hasić, podnio ostavku na mjesto predsjednika Upravnog odbora.

Rođeni su sinoć pretrpjeli poraz u Mostaru u duelu sa Slobodom (2:0), no mnogo više je navijače i simpatizere ovog kluba od poraza zabrinula sinoćnja informacija o odlasku Šemsudina Hasića.

Čovjek koji je najzaslužniji za Veležov povratak na veliku scenu odlučio je podnijeti ostavku i njegov odlazak će sasvim siguno biti nenadoknadiv za Rođene.

Osim Veleža sasvim sigurno je mnogo izgubio i bosanskohercegovački fudbal, a zbog čega se odlučio povući nikome nije jasno.

U Mostaru, ali i u cijeloj fudbalskoj Bosni i Hercegovini je jutros glavna tema Hasićeva ostavka, špekuliše se o razlozima zbog kojih je iznenada odlučio napustiti mjesto predsjednika Upravnog odbora.

Neslužbeno, sada već bivšem predsjedniku Veleža jako je zasmetalo sinoćnje ponašanje neodgovornih pojedinaca iz reda najvjernijih navijača Veleža, Red Armyja koji su u jednom trenutku svojim neodgovornim ponašanjem ugrozili i nastavak odigravanja meča.

Jedna petarda bačena sa tribine gdje se okupljaju najvjerniji navijači Veleža pala je ispred golmana Slobode kojem je potom ukazivana medicinska pomoć. Na svu sreću Bukvić nije povrijeđen pa je mogao nastaviti meč. No, navodno je Hasiću takvo ponašanje zasmetalo i zbog toga je ranije napustio tribine, a da li je to razlog njegovog odlaska iz kluba, vjerovatno ćemo saznati u narednim danima.

Također, nesslužbene informacije govore da je razlog Hasićevog odlaska zdravstveno stanje. Navodno je Hasić u posljednjih mjesec dana zbog Veleža u nekoliko navrata završio u Hitnoj pomoći gdje mu je pružana medicinska pomoć.

Na kraju, ne treba zanemariti ni činjenicu da je Hasić u "ratu" sa Fudbalskim savezom, te da je nedavno novčano kažnjen, a zbog nedavnih istupa na Skupštini kluba mogao bi biti i vremenski suspendovan. Neslužbeno, iz Disciplinske komisije FSBiH su zbog navedenog zatražili očitovanje od Hasića što znači da je postupak pokrenut, te da do sinoć prvom čovjeku Veleža prijeti suspenzija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bilo kako bilo, Velež i bosanskohercegovački fudbal su Hasićevim odlaskom mnogo izgubili, a u narednim danima bi sada već bivši predsjednik mostarskog kluba trebao objasniti zbog čega se odlučio na ovaj korak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.